Resor till Saint Martin

Maho beach i Saint Martin, karibien

Ett faktum så charmigt, att det alltid måste nämnas: Ön Sint Maarten-Saint Martin är den minsta landmassa i världen som delas av två olika nationer. Endast 87 kvadratkilometer och styrs av Frankrike och Nederländerna (där holländska Sint Maarten är ett självständigt land i kungariket).

Holländska sidan
Du finner Sint Maarten något amerikaniserad. Men det är en kombination av den holländska och franska sidan som gör ön till en fantastiskt spännande semesterö. Självständigt sedan den 10 oktober 2010 (10/10/10), men fortfarande en del av Konungariket Nederländerna, upptar "nederländska sidan" ungefär en tredjedel av ön mest.

Franska sidan
Den "franska sidan" är varken en självständig stat, och inte heller en koloni, det är bara ... Frankrike. Det är Europeiska unionens territorium och följer Frankrikes regler och lagar mer eller mindre strikt, lite beroende på administratörer skickade från Paris.
Det faktum att Marigot, huvudstaden inte är en kryssningshamn bevaras småstadskänslan.Den franska sidan är hem för många av de "måste se" platser på ön: här finns Pic Paradis, det högsta berget med Loterie Farm, ett privat naturreservat med den sista regnskogen. Orient Beach är utan tvekan bästa stranden och gourmet byn Grand Case är unik i världen med sina antal förstklassiga restauranger.

Privatresor


Semester på Saint Martin


Ett faktum så charmigt, att det alltid måste nämnas: Ön Sint Maarten-Saint Martin är den minsta landmassa i världen som delas av två olika nationer. Endast 87 kvadratkilometer och styrs av Frankrike och Nederländerna (där holländska Sint...