Djur och natur i Sydafrika

natt utsikt över Kapstaden, Sydafrika

Denna resa ger oss det som är mest omtalat med Sydafrika, Kaphalvön, vin och safari. Vi börjar på Kaphalvön med sina majestätiska naturscenerier, däribland säregna, välkända Taffelberget. Vi besöker naturligtvis Cape Point vid Godahoppsudden, där strömmarna från Atlanten och Indiska Oceanen möts. Vi gör sedan en tur till de eminenta vindistrikten i Stellenbosch, med tillhörande inmundigande av goda drycker. Därefter flyger vi till landets största stad Johannesburg och därifrån tar vi oss till en av landets mest spännande safariparker, där det finns möjlighet att se de ”Big Five”.

Dag 1. Avresa till Sydafrika
Flyg till Kapstaden. Måltider ingår ombord på flyget.
 
Dag 2. Ankomst Kapstaden
Vi landar i Kapstaden och möts av vår lokala representant på flygplatsen. Vi samlas sedan på kvällen till en välkomstmiddag. Övernattning i Kapstaden. (Middag)
 
Dag 3. Cape Point och Boulders Pingvinkoloni
Vi tar den slingrande vägen längs kusten och efter ett kort stopp i Hout Bay tar vi den vackra, natursköna vägen förbi Chapman's Peak med sin fantastiska utsikt över Atlanten. Längst söderut på Kaphalvön ligger Cape Point inom Taffelbergets nationalpark. Den vidsträckta nationalparken sträcker sig ända från Signal Hill och Taffelberget i norr till Cape Point i söder och omfattar kuststräckan på halvön. Vid Cape Point ligger de förrädiska klippor, som utgör  den sydvästligaste spetsen av Afrika, några är bland de högsta i världen och de markerar platsen, där den kalla Benguelaströmmen i Atlanten möter den varma Agulhas i Indiska Oceanen. Boulders pingvinkoloni visar upp den sårbara afrikanska pingvinen, och med hjälp av trägångar tillåts besökare att se pingvinerna i deras naturliga miljö. Övernattning i Kapstaden.(Frukost och lunch)
 
Dag 4. Robben Island
Idag blir det en båttur till Robben Island, där Mandela satt fängslad. Robben Island har en mycket lång och intressant historia. Under snart 400 år har Robben Island varit en garnisonförläggningsplats,  isolerings- och fängelseö, och är numera ett museum som visar upp den socioekonomiska utvecklingen och omvandlingen av det sydafrikanska samhället. Efter lunch fri tid. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)
 
Dag 5. Taffelberget och Bo Kaap
På morgonen tar vi den spektakulära linbanan upp till det ikoniska Taffelberget, en av Kapstadens verkligt välkända attraktioner, som dessutom är med på UNESCO:s världsarvslista. Berget utgör en nationalpark med vacker flora och fauna och utsikten från toppen är andetagande och oöverträffad. Vi tar senare en promenad genom det färgstarka och livfulla Bo Kaap, beläget på sluttningarna av Signal Hill. Vi passerar parlamentet, Godahoppsuddens slott, stadshuset och gör även trädgårdspromenad. Vi lämnar sedan Kapstaden för en afrikansk byfest i Moyo Restaurant i Kirstenbosch. Kirstenbosch National Botanical Garden är hyllad som en av världens stora botaniska trädgårdar. Få trädgårdar kan matcha Kirstenbosch, där den ligger så vackert inbäddad i de östra sluttningarna av Taffelberget. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och lunch)
 
Dag 6. Fri tid i Kapstaden
Dagen bjuder på fri tid för att på egen hand utforska denna vackra stad, kanske not av följande: High Tea på Mount Nelson Shark Cage Diving , Two Oceans Aquarium, en åktur med MC med sidovagn från andra världskrigets dagar, besöka en av stadens många vackra stränder, eller kanske till och med flyga helikopter över staden eller halvön. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)
 
Dag 7. Stellenbosch
I dag tar vi oss till vindistrikten, som ligger 45 minuters bilresa från Kapstaden, och här finns över 400 vingårdar. Njut av de fantastiska bergskonturerna, som utgör en dramatisk bakgrund till de frodiga vingårdarna. Smaka och njut av de utmärkta världsberömda vinerna som produceras här på kaphalvön. På eftermiddagen checkar vi in ​​på vårt hotell i Stellenboschs historiska centrum. På kvällen gör vi en tur i vin- och olivlandskapet i bergen för en traditionell sydafrikansk festmåltid, s.k. Dinner Braai. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och middag)
 
Dag 8. Kapstaden - Johannesburg
Nu är det dags att utforska en annan del av detta vackra land. Vi skall alltså flyga till landets största stad Johannesburg, där vi börjar med en rundtur i omtalade Soweto, den största och mest välkända kåkstaden i Sydafrika. Vi får också se mycket annat , såsom Chris Hani Baragwanath Hospital (från utsidan), Freedom Square, Hector Peterson Memorial och Nelson Mandelas tidigare hem. På många sätt är historien om Soweto historien om Sydafrika. Vår tur tar dig djupt in i kåkstadskulturen, så du kan få en personlig erfarenhet av mångfalden och den rika historia som denna del av Johannesburg har att erbjuda. På eftermiddagen checkar vi in ​​på vårt hotell. (Frukost)
 
Dag 9 - 10. Entabeni Game Reserve
Efter frukost lämnar vi storstaden Johannesburg för att åka ut i bushen, närmare bestämt till Entabeni conservancy, lite mer än 3 timmars från Johannesburg. Entabeni Game Reserve ligger i den malariafria Waterberg-regionen, där höga dalar går över i  varma bassänger och savannen ger plats för våtmarker och täta skogsmarker. Området speglar Afrika som helhet, en biosfär där alla arter av levande varelser existerar. De safariturer vi får vara med om visar mängder av djur och vi får förhoppningsvis se de ”Big 5” (lejon, noshörning, leopard, elefant och buffel) och många andra mindre däggdjursarter, mer än 350 fågelarter och mycket mer. Övernattning i Entabeni. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 11. Hemresa
Idag lämnar vi denna lugna pärla återvänder till Johannesburg för att flyga hem. Mat ingår på långflygningen. (Frukost)
 
Dag 12. Hemkomst
Vi kommer hem till våra respektive avreseorter.
 
 Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512