Nyfiken på Sydafrika

Garden Game Lodge safari, Sydafrika

En resa till Sydafrika är precis så oslagbart vacker som man förväntar sig. Landet bjuder på en överväldigande mångfald av djur och natur och rymmer det mesta inom historia och kultur. Du får uppleva bördiga vinodlingar, långa kuststräckor och modern storstad. Efter ett besök i den fantastiska Kapstaden med Taffelberget och Godahoppsudden utforskar vi det kända och vackra vindistriktet öster om Kapstaden och njuter av Sydafrikas bästa viner. Resan avslutas med ett par minnesvärda dagar bland Afrikas vilda djur.

Dag 1: Avresa till Sydafrika
Flyg till Kapstaden. Måltider ingår ombord på flyget.
 
Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Kapstaden, eller ”Moderstaden”, är den lagstiftande huvudstaden, det vill säga den stad där parlamentet finns,  i Sydafrika och den största staden i västra Kapprovinsen. Vi landar i Kapstaden på eftermiddagen lokala tid. Efter en uppfräschning gör vi en stadsrundtur bland annat med  Godahoppsfästningen,  Green Market och Companys trädgård. På kvällen blir det välkomstmiddag vid Waterfront. Övernattning i Kapstaden. (Middag)

Dag 3: Robben Island, Kirstenbosch och Taffelberget
På morgonen beger vi oss ut med båt på en lärorik tur till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad större delen av sin tid i fångenskap. Vi besöker därefter Kirstenbosch, en av världens vackraste botaniska trädgårdar, som breder ut sig längs Taffelbergets sluttning. Om vädret tillåter tar vi en tur med linbana upp på Taffelberget. Härifrån är utsikten storslagen. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och lunch)
 
Dag 4: Godahoppsudden
Idag väntar oss en heldagstur till Godahoppsudden, inklusive Chapman´s peak drive, en panoramatur som slingrar sig fram längs med Atlantkusten vid Sydafrikas sydspets från Noordhoek till Hout Bay. Vi når den berömda udden, som ligger så långt sydväst ut som det går att komma på den afrikanska kontinenten, och det är här de två oceanerna möts. Den yttersta delen av udden är numera naturreservat. Efter lunch promenerar vi genom det färgstarka och livfulla Bo Kaap, beläget på sluttningar av Signal Hill. Vi har också möjlighet att besöka District 6 Museum. Detta museum ger insikt om politiken för tvångsflyttning av svarta och färgade av apartheidregimen. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och lunch)

Dag 5: Kapstaden - Ledig dag
Hela dagen är ledig för egna strövtåg. Fråga gärna guiden om ytterligare sevärdheter eller aktiviteter. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)
 
Dag 6: Kapstaden - Vindistriktet
På förmiddagen gör vi ett besök i en av stadens kåkstäder där får vi en guidad rundtur. Vi reser vidare mot de berömda vindistrikten omkring Franschhoek och Stellenbosch. Området är berömt för att vara landets mat- och vincentrum. Här besöker vi Vineyard Anura för provsmakning och  för att äta vår lunch. Sedan får vi en spännande tur i vinkällaren för att lära oss mer om vinproduktionen. Övernattning i Stellenbosch. (Frukost och lunch)
 
Day 7: Stellenbosch – Hermanus
Vi lämnar Stellenbosch för att åka till Hermanus. Vi följer Clarence Drive över ett bergspass, och får en panoramautsikt över False Bay, kusten, Taffelberget och stora delar av Kaphalvön. Vi stannar vid Bettys vik för ett besök vid en pingvinkolonin. Vi fortsätter sedan till Hermanus. Efter lunch gör vi en valskådartur med båt. Övernattning i Hermanus. (Frukost)
 
Dag 8: Cape Agulhas
På morgonen besöker vi Panthera Africa, en fristad för stora katter och en utbildningsplattform för olika arter. Nästa stopp blir vid Elim, en by, med vita stugor med halmtak, som byggdes 1824 av medlemmar i kyrkan Moravian Brethren. Vi fortsätter vår resa till Cape Agulhas, Afrikas sydspets där Atlanten och Indiska oceanerna möts. Övernattning i Arniston (B)

Dag 9:  Garden Route Game Lodge
Efter frukost beger vi oss till Garden Game Lodge, och på eftermiddagen blir det en spännande jeepsafari. Vi åker i öppna bilar med en s k ranger, en parkvakt, som är expert på områdets flora och fauna, ut i skymningen för att se några av de vilda djuren. Med lite tur kan vi få se ”The Big Five”, ett samlingsnamn som avser de fem djurarterna elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Middag och övernattning på lodgen. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 10: Garden Route Game Lodge - Hemresa
Vi beger oss tillbaka till Kapstaden för hemresa till Sverige. Måltider ingår ombord på flyget. (Frukost och lunch)
 
Dag 11: Hemkomst
Hemkomst till påstigningsorten.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-10-16 Stockholm 24 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2020-10-16 Göteborg 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2020-10-16 Köpenhamn 24 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2020-10-16 Oslo 24 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här

Gruppstorlek 15 - 25 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-01-31. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flygresa i ekonomiklass Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - Kapstaden t/r 
Flygskatter och bränsletillägg
Åtta övernattningar i delat dubbelrum inkluderat frukost
Måltider enligt program
Utflykter och entréer enligt program
Transfer, utflykter och entréer enligt program
valskådartur med båt i Hermanus
En vinprovning och safariturer
Svensktalande reseledare

Betalas på plats:
Dricks till rangers ca ZAR110 per person och dag
Övriga måltider och måltidsdryck

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 800 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 530 kr

Preliminära flygtider med Turkish Airlines:
Stockholm - Istanbul 17:40 - 23:15
Göteborg - Istanbul 17:20 - 22:55
Köpenhamn - Istanbul: 18:00 - 23:15

Istanbul - Kapstaden 02:25 - 12:40 nästa dag
Kapstaden - Istanbul 18:00 - 06:00 nästa dag

Istanbul - Stockholm 09:00 - 10:40
Istanbul - Göteborg 09:20 - 10:50
Istanbul - Köpenhamn 09:30 - 10:55

City Lodge Hotel Victoria and Alfred Waterfront i Kapstaden, Sydafrika

Victoria & Alfred Hotel

Kapstaden

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Stellenbosch Hotel, Sydafrika

Stellenbosch Hotel

Stellenbosch

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Windsor Hotel, Hermanus, Sydafrika

Windsor Hotel

Hermanus

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Garden Route Game Lodge i Sydafrika

Garden Route Game Lodge

Albertinia

Sydafrika

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard

Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.