Nyfiken på Sydafrika

Garden Game Lodge safari, Sydafrika

En resa till Sydafrika är precis så oslagbart vacker som man förväntar sig. Landet bjuder på en överväldigande mångfald av djur och natur och rymmer det mesta inom historia och kultur. Du får uppleva bördiga vinodlingar, långa kuststräckor och modern storstad. Efter ett besök i den fantastiska Kapstaden med Taffelberget och Godahoppsudden utforskar vi det kända och vackra vindistriktet öster om Kapstaden och njuter av Sydafrikas bästa viner. Resan avslutas med ett par minnesvärda dagar bland Afrikas vilda djur.


Dag 1: Avresa till Sydafrika
Flyg till Kapstaden. Måltider ingår ombord på flyget.

Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Vi landar i Kapstaden på eftermiddagen lokal tid och möts av vår lokala representant på flygplatsen. På vägen till hotellet får vi en kort inledande stadsrundtur. Vi samlas sedan på kvällen till en välkomstmiddag. Övernattning i Kapstaden. (Middag)

Dag 3: Kirstenbosch, Taffelberget och Robben Island
Dagen inleds med ett besök i Kirstenbosch, en av världens vackraste botaniska trädgårdar, som utbreder sig längs Taffelbergets sluttning. Om vädret tillåter tar vi en tur med linbana upp på Taffelberget. Härifrån är utsikten storslagen. På eftermiddagen beger vi oss ut med båt på en lärorik tur till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad större delen av sin tid i fångenskap. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och lunch)

Dag 4: Godahoppsudden
Idag väntar oss en heldagstur till Godahoppsudden, som inkluderar Chapman’s peak drive, en panoramatur som slingrar sig fram längs med den atlantiska kusten av Sydafrikas spets från Noordhoek till Hout Bay. Vi når den berömda udden som ligger så långt sydväst ut som det går att komma på den afrikanska kontinenten och det är här de två oceanerna möts. Den yttersta delen av udden är numera naturreservat. På vägen gör vi ett besök vid en pingvinkoloni i Boulders i närheten av Simons Town. I detta reservat håller ungefär 3 000 individer av arten Sydafrikansk pingvin till. Lunch serveras passande nog på en fisk- och skaldjursrestaurang längs vägen. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och lunch)

Dag 5: Kapstaden - Ledig dag
Hela dagen är ledig för egna strövtåg. Fråga gärna guiden om ytterligare sevärdheter eller aktiviteter. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)

Dag 6: Kapstaden - Vindistriktet
På förmiddagen gör vi ett besök i en av stadens kåkstäder där får vi en guidad rundtur. Vi reser vidare mot de berömda vindistrikten omkring Franschhoek och Stellenbosch. Området är berömt för att vara landets mat- och vincentrum. Här besöker vi Vineyard Anura för provsmakning och  för att äta vår lunch. Sedan får vi en spännande tur i vinkällaren för att lära oss mer om vinproduktionen. Övernattning i Stellenbosch. (Frukost och lunch)

Dag 7: Vindistriktet – Garden Route Game Lodge 
Efter frukost beger vi oss till ett aloe vera center där vi får en förevisning av några av alla produkter som aloe kan användas till. Vi installerar oss sedan under eftermiddagen på vår safarilodge innan vi gör vår första, spännande jeepsafari. Vi åker i öppna bilar med en s k ranger, som är expert på områdets flora och fauna, ut i skymningen för att se några av de vilda djuren. Med lite tur kan vi få se ”The Big Five”, ett samlingsnamn som avser de fem djurarterna elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Middag och övernattning på lodgen. (Frukost och middag)

Dag 8: Garden Route Game Lodge
Idag går vi upp före soluppgången och börjar dagen med en jeepsafari som följs av frukost på lodgen. Djuren brukar vara som mest aktiva innan det blir för varmt i den gassande solen mitt på dagen. Dagen spenderas sedan med fördel med lite avkoppling vid poolen, besök i reptilcentret eller kanske ett spabesök? På eftermiddagen ger vi oss ut på ytterligare en jeepsafari innan middagen serveras. Övernattning på lodgen. (Frukost, lunch och middag)

Dag 9: Garden Route Game Lodge - Hemresa 
Vi beger oss tillbaka till Kapstaden för hemresa till Sverige. Måltider ingår ombord på flyget. (Frukost)

Dag 10: Hemkomst
Hemkomst till påstigningsorten.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-02-25 Stockholm 23 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2020-02-25 Göteborg 24 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2020-02-25 Köpenhamn 23 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2020-10-21 Stockholm 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2020-10-21 Göteborg 25 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2020-10-21 Köpenhamn 25 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2020-10-21 Oslo 25 800
Turkish Airlines Öppet Boka här

Priserna är baserade på nu (2019-03-23) kända kostnader och valutakurser. Vi reserverar oss för ändringar av dessa. Vi reserverar oss också för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flygresa i ekonomiklass Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - Kapstaden t/r 
Flygskatter och bränsletillägg
Sju övernattningar i delat dubbelrum inkluderat frukost
Måltider enligt program (4 luncher och 3 middagar)
Utflykter och entréer enligt program
Transfer, utflykter och entréer enligt program
En vinprovning och safariturer
Svensktalande reseledare

Betalas på plats:
Dricks till rangers ca ZAR110 per person och dag
Övriga måltider och måltidsdryck

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 5 200 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 490 kr

Preliminära flygtider med Turkish Airlines:
Stockholm - Istanbul 17:40 - 23:15
Göteborg - Istanbul 17:20 - 22:55
Köpenhamn - Istanbul: 18:00 - 23:15

Istanbul - Kapstaden 02:25 - 12:40 nästa dag
Kapstaden - Istanbul 18:00 - 06:00 nästa dag

Istanbul - Stockholm 09:00 - 10:40
Istanbul - Göteborg 09:20 - 10:50
Istanbul - Köpenhamn 09:30 - 10:55

City Lodge Hotel Victoria and Alfred Waterfront i Kapstaden, Sydafrika

Victoria & Alfred Hotel

Kapstaden

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Devon Valley Hotel, Stellenbosch, Sydafrika

Devon Valley Hotel

Stellenbosch

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Garden Route Game Lodge i Sydafrika

Garden Route Game Lodge

Albertinia

Sydafrika

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard

Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.