Sydafrika och Mauritius

Coconut tree i Mauritius

Följ med på en verklig naturupplevelseresa, där vi får njuta av Kaphalvöns majestätiska naturscenerier, med bland annat säregna, välkända Taffelberget. Vi besöker Cape Point där strömmarna från Atlanten och Indiska Oceanen möts. Vi gör naturligtvis en tur till de eminenta vindistrikten i Stellenbosch, med tillhörande inmundigande av goda drycker. Efter flyg till Johannesburg och transfer till en spännande safaripark, där det finns möjlighet att se de ”Big Five” avslutar vi med några avkopplande dagar på semesterön Mauritius mitt ute i Indiska Oceanen.

Dag 1 Avresa till Sydafrika
Flyg till Kapstaden. Måltider ingår ombord på flyget

Dag 2 Ankomst Kapstaden
Vi landar i Kapstaden och möts av vår lokala representant på flygplatsen. Vi samlas sedan på kvällen till en välkomstmiddag. Övernattning i Kapstaden. (Middag)

Dag 3 Cape Town
Vi tar den slingrande vägen längs kusten och efter ett kort stopp i Hout Bay tar vi den vackra, natursköna vägen förbi Chapman's Peak för att få panoramautsikt över Atlanten. På toppen av Kap-halvön ligger Cape Point inom taffelbergets nationalpark. Den vidsträckta nationalparken sträcker sig ända från Signal Hill och Table Mountain i norr till Cape Point i söder och omfattar kuststräckan på halvön. Inom Cape Point är de förrädiska klipporna, som bildar den sydvästligaste spetsen av Afrika, några av de högsta i världen och markerar platsen, där den kall strömmarna Beguela i Atlanten och den varma Agulhas i indiska Oceanen möts. I Boulders pingvinkoloni ser vi den sårbara afrikanska pingvinen. Trä gångvägar tillåter besökare att se pingvinerna i deras naturliga. Övernattning i Kapstaden.  (Frukost)
 
Dag 4 Cape Town
Idag ska vi ta en tur ut till Robben Island där Mandela satt fängslad. Robben Island har en mycket lång och intressant historia. I snart 400 år har Robben Island varit en garnisonförläggningsplats,  isolerings och fängelseö. Numera är det ett museum som berättar om den socioekonomiska utvecklingen och omvandlingen av det sydafrikanska samhället. Efter lunch fri tid. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)
 
Dag 5 Cape Town
På morgonen tar vi den spektakulära linbanan upp till det ikoniska taffelberget, en av Kapstadens verkligt välkända attraktioner, som dessutom är med på UNESCO:s världsarvslista. Berget utgör en nationalpark med vacker flora och fauna och utsikten från toppen är andetagande och oöverträffad. Vi tar senare en promenad genom det färgstarka och livfulla Bo Kaap, beläget på sluttningarna av Signal Hill. Vi ser parlamentetsbyggnaden, Godahoppsuddens slott, stadshuset och gör även trädgårdspromenad. Vi lämnar sedan Kapstaden för en afrikansk byfest i Moyo Restaurant i Kirstenbosch. Kirstenbosch National Botanical Garden är hyllad som en av världens stora botaniska trädgårdar. Få trädgårdar kan matcha Kirstenbosch, där den ligger så vackert inbäddad i de östra sluttningarna av Taffelberget. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)
 
Dag 6 Cape Town
Idag har vi en fri tid att utforska denna vackra stad, här är några rekommendationer: High Tea på Mount Nelson Shark Cage Diving , Two Oceans Aquarium, Ta en åktur i en MC med sidovagn från andra världskrigets dagar, Besök en av stadens många vackra stränder, Helikopterflygning över staden eller halvön. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)
 
Dag 7 Stellenbosch
I dag utforskar vi vindistrikten, 45 minuters bilresa från Kapstaden, med över 400 vingårdar. Njuta av de fantastiska bergen som bildar en dramatisk bakgrund till de frodiga vingårdarna. Smak och njut av de utmärkta världsberömda vinerna som produceras i detta område. På eftermiddagen checkar vi in ​​på vårt hotell i Stellenboschs historiska centrum. Om kvällen tar vi oss till ett vin- och olivlandskap i bergen för en traditionell sydafrikansk festmåltid, s.k. Dinner Braai. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och middag)
 
Dag 8 Cape Town - Johannesburg
Idag flyger vi till Johannesburg. Här blir det en rundtur i Soweto, den största kåkstaden i Sydafrika. Vår tur tar oss med till alla viktiga ställen, såsom Chris Hani Baragwanath Hospital (från utsidan), Freedom Square, Hector Peterson Memorial och Nelson Mandelas tidigare hem. På många sätt är historien om Soweto historien om Sydafrika. Vår tur tar dig djupt in i kåkstadskulturen, så du kan få en personlig erfarenhet av mångfalden och den rika historien som denna del av Johannesburg har att erbjuda. På eftermiddagen checkar vi in ​​på hotellet. (Frukost)
 
Dag 9 - 10 Entabeni
Efter frukost lämnar vi storstaden Johannesburg för att åka ut i bushen, närmare bestämt till Entabeni conservancy på lite mer än 3 timmars bilresa från Johannesburg. Entabeni Game Reserve ligger i den malariafria Waterberg-regionen, en plats där höga dalar går över i  varma bassänger och savannen ger plats för våtmarker och täta skogsmarker. Området speglar Afrika som helhet, en biosfär där alla arter av levande varelser existerar. Safariturer genom reservatet visar mängder av djur inklusive de ”Big 5” (lejon, noshörning, leopard, elefant och buffel) och många andra mindre däggdjursarter, mer än 350 fågelarter och mycket mer. Övernattning i Entabeni (frukost, lunch och middag)
 
Dag 11 Johannesburg – Mauritius
Idag lämnar vi denna lugna plats och tar oss till Johannesburg för att flyga till Mauritius och några dagar sol och bad. Övernattning på Mauritius. (Frukost)
 
Dag 12 – 14 Mauritius 
Fri tid att njuta av sol och bad. Övernattningar på Mauritius. (Frukost)
 
Dag 15: Hemresa
På kvällen flyg hem från Mauritius. (Frukost)
 
Dag 16 Hemkomst
Hemkomst till påstigningsorten.
 Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512