Sympatiska Sydafrika

safari i sydafrika

Följ med på vår fantastiska resa till Sydafrika. Landet har under vårt vinterhalvår ett behagligt klimat med varma, soliga dagar och ljumma nätter. Vår Sydafrikaresa inleds och avslutas i Kapstaden, som räknas som en av världens vackraste städer, med den säregen blandning av modern och kolonial arkitektur, influerad av Portugal, Holland och de brittiska öarna. I Kapstaden ser vi några av stadens främsta sevärdheter och besöker även kåkstäderna och Godahoppsudden. I Stellenbosch som är ett av Sydafrikas äldsta och vackraste vindistrikt njuter vi av Sydafrikas bästa viner och den sagolika omgivningen. Längs den storslagna ’Garden Route’, kustvägen som går från Kapstaden till Port Elizabeth, upplever vi svindlande vackra vyer med prunkande vegetation, härliga sandstränder, dramatiska klippor och höga berg. I programmet ingår också några nätter på Kuzuko Private Lodge, där vi gör spännande safaris i hänförande natur.

Dag 1: Resa till Sydafrika
Flyg till Kapstaden. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Kapstaden
Vi ankommer till Kapstaden och åker till vårt hotell för incheckning. Vår resa till Sydafrika börjar nu på riktigt med en åktur förbi parlamentet, rådhuset, samt Kapstadens fort och vidare till den historiska platsen Green Market som är en öppen afrikansk marknad i hjärtat av Kapstaden. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Kapstaden. (Middag)

Dag 3: Kapstaden
På morgonen tar vi en båttur över till Robben Island. Det var på denna ö som Nelson Mandela satt inspärrad under större delen av sin fängelsetid. Därefter gör vi en tur, om vädret tillåter, en tur med linbana upptill Taffelberget, varifrån vi bjuds på en makalös utsikt över Kapstaden och Atlanten som en fond där utanför. Vi åker sedan till V&A Waterfront och besöker det mycket unika akvariet. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)

Dag 4: Kapstaden
En av höjdpunkterna under resan är en heldagsutflykt längs den vackra Kaphalvön. Via vägsträckan längs Chapman’s Peak når vi Godahoppsudden och Cape Point för att beundra den storslagna utsikten. I Simonstown intar vi en lunch bestående av havets läckerheter innan vi hälsar på hos pingvinerna. Övernattning i Kapstaden. (Frukost och lunch)
 
Dag 5: Kapstaden
Hela dagen är ledig för egna strövtåg. Fråga gärna guiden om ytterligare sevärdheter eller aktiviteter. Övernattning i Kapstaden. (Frukost)

Dag 6: Kapstaden - Hermanus
På morgonen besöker vi District 6 Museum, som ger insikt i apartheidpolitiken och den dåvarande regimen. Därefter kommer vi till Langa, ett av de många områdena i Sydafrika som var utsedda för svarta afrikaner före apartheidtiden. Vi fortsätter till Morgenstern vingård och Olive Estate, en oliv- och vinodling som går tillbaka till 1711, och producerar internationellt hyllade viner av Bordeauxstil och extra jungfru olivolja av häpnadsväckande kvalitet. Vi får smaka på både vin- och olivolja. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Hermanus. Övernättning i Hermanus (Frukost)
 
Dag 7: Valskådartur
Hermanus ligger på den fantastiska sydkusten i västra Kapprovinsen och är känt för sina möjligheter att skåda södra högvalar. På morgonen går vi ombord på en båt för en sådan valskådartur, och vi beger oss ut en bit på havet för att komma ännu närmare dessa otroliga varelser. Väl åter i land fortsätter vi till Knysna, och längs vägen gör vi en paus i Albertinia, där vi besöker en fabrik som tillverkar hudvårdsprodukter av aloe. Övernattning i Knysna. (Frukost)

Dag 8.Knysna – Port Elizabeth
Innan vi lämnar staden blir det möjlighet att beundra du utsikten från "The Heads", två klippor som bildar en smal passage vid ingången till lagunen. Vi fortsätter längs Garden Route, mot djur- och fågelparken Birds of Eden och Monkeyland. Här får vi stifta bekantskap med flertalet fågel- och aparter. Vi stannar till vid Bloukransbron för att bese utsikten från världens högsta bungeejumpbro (216 meter)., innan vi fortsätter till Tsitsikamma National Park. Här kan vi vandra i de  inhemska skogarna och ta oss ut över älvmynningen på en hängbro och beskåda det vackra landskapet vid den dramatiska kustlinjen. Därefter fortsätter vi till Port Elizabeth. Övernattning i Port Elizabeth. (Lunch och middag)

Dag 9: Port Elizabeth - Kuzuko Private Game Lodge
Vår resa fortsätter mot Kuzuko Private Game Lodge där vi kan njuta av den vilda naturen och med lite tur även uppleva ”The Big Five”, ett samlingsnamn som avser de fem djurarterna elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Efter en lätt lunch har vi tid för egna reflektioner innan det är dags för en eftermiddagssafari eller game drive som det kallas här. Vi kör ut i öppna bilar med en ranger, som är expert på områdets flora och fauna, tillsammans med andra gäster på lodgen. Efter ett par timmars safari är vi tillbaka på lodgen. Övernattning i Kuzuko. (Frukost, lunch och middag)

Dag 10: Kuzuko Game Lodge - safari
Tidigt på morgonen börjar vi en soluppgångssafari. Soluppgången, från runt 05.00, är den bästa tiden att ha möjlighet att se "Big Cats" och andra rovdjur eftersom gryning och skymning är deras främsta jakttid. När vi är tillbaka efter ett par timmar smakar det extra bra med en bastant frukost. Senare på eftermiddagen blir det ytterligare en safari i Afrikas vilda bush. Övernattning i Kuzuko. (Brunch och middag)

Dag 11: Kuzuko - Oudtshoorn
Efter frukosten lämnar vi Kuzuko game lodge för att åka till Oudtshoorn, känt som strutsens huvudstad, men den stora fågeln är bara en av många attraktioner i detta område. Här i Oudtshoorn besöker vi en strutsgård och tittar också på "fjäderpalatsen". Övernattning i Oudtshoorn. (Frukost)
 
Dag 12. Oudtshoorn - Stellenbosch
Vi fortsätter till Stellenbosch längs väg 62. Det mest slående med denna väg är det unika landskapet. Denna del av Sydafrika kännetecknas av röd jord, branta klippor, floder, fruktträdgårdar och buskage. Trädgårdar och vingårdar finns i överflöd längs vägen, vilken är känd som världens längsta vinväg. Vi stannar till vid en av vingårdarna. Sent på eftermiddagen anländer vi till Stellenbosch.

Dag 13: Stellenbosch
Den näst äldsta staden i Sydafrika, Stellenbosch, är känd för sin naturliga skönhet och ekkantade vägar, holländsk arkitektur, historia och kultur - och naturligtvis dess vinrutter. Stellenbosch Wine Routes omfattar mer än 200 vin- och druvproducenter i regionen, av vilka vi besöker två vingårdar och lär oss allt om vintillverkning. Övernattning i Stellenbosch. (Lunch och middag)

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 15: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-10-14 Stockholm 35 500
Emirates Öppet Boka här
2020-10-14 Göteborg 36 500
Emirates Öppet Boka här
2020-10-14 Köpenhamn 36 500
Emirates Öppet Boka här
2020-10-14 Oslo 36 500
Emirates På förfrågan Boka här

* Gruppstorlek 15 - 20 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-02-03. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Kapstaden t/r
Alla flygskatter
Hotell med frukost
Måltider enligt program
Transfer och utflykter enlight program
Vinprovningar
Safariturer
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 5 000 kr
Avbeställningsskydd 6% av resans pris 
Reseförsäkring 690 kr
 

City Lodge Hotel Victoria and Alfred Waterfront i Kapstaden, Sydafrika

Victoria & Alfred Hotel

Kapstaden

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Arabella hotel and spa, Hermanus, Sydafika

Arabella Hotel & Spa

Hermanus

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Balckwater river lodge, Knysna, Sydafrika

Blackwaters River Lodge

Knysna

Sydafrika

Till hotellets hemsida
The beach Hotel, Port Elizabeth, sydafrika

the Beach Hotel

Port Elizabeth

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Kuzuko Lodge,Addo,Sydafrika

Kuzuko Lodge

Addo

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Oudtshoorn Country guset house, sydafrika

De Denne Country Guest House

Oudtshoorn

Sydafrika

Till hotellets hemsida
Devon Valley Hotel, Stellenbosch, Sydafrika

Devon Valley Hotel

Stellenbosch

Sydafrika

Till hotellets hemsida

Under resan bor vi på tre- och fyrstjärniga hotell. Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.