New York och Island

Reykjavik, Island

Vår resa till Island och New York/Boston är verkligen kontrasternas resa. Först stannar vi till på Island där vi får uppleva ödslig men sagolik natur. Här upptäcker vi naturens mästerverk vid Gullfoss och Thingvellir, och vi badar i den välkända Blå lagunen. Efter några välbefinnande dagar på Island åker vi till den pulserande staden New York med alla sina skyskrapor och landmärken.

Men innan dess upplev några av våra mest populära utflykter på Island. Ett måste när du reser till Island är att bada i Blå Lagunen. Du besöker även klassiska utflykten Gyllene Cirkeln där du bland annat får se vattenfallet Gullfoss och den aktiva gejsern Strokkur i Geysirområdet. På resan kommer vi att bekanta oss med New York och underbara vyer på vår väg upp till Boston. På vägen upp få vi lära och se en del av USA historia. Boston är huvudstad i delstaten Massachusetts i USA. Det är även den mest befolkade i delstaten, och den största i New England. Boston grundades av puritanska kolonisatörer 1630 på en halvö i Massachusetts Bay, och är därigenom en av de äldsta städerna i USA. Staden har blivit en av de kulturellt mest betydelsefulla städerna i USA.

Dag 1: Ankomst till Island
Du landar på Keflaviks flygplats där er transferbuss väntar och kör dig till den härliga Blå Lagunen. Det 37-gradiga vattnet gör verkligen under för kropp och själ – speciellt efter en flygresa. Därefter åker du vidare till Reykjavik och checkar in på hotellet.
 
Dag 2: Gyllene Cirkeln
Gyllene Cirkeln är en utflykt till många av de naturens underverk som Island är känt för. Du besöker nationalparken Thingvellir där det isländska Altinget grundades år 930. Där kan du också gå i det ingenmansland som varje år växer när kontinentalplattorna långsamt glider isär.
Efter Thingvellir åker du vidare till det mäktiga vattenfallet Gullfoss som faller i två stora steg. Nästa stopp är de varma källorna i Geysirområdet. På hemvägen kommer du till det forna biskopssätet och den vackra kyrkan i Skálholt. (Frukost)
 
Dag 3: Flyg från Island till New York
Ät en god frukost på hotellet. Därefter spenderar du förmiddag och lunch på egen hand i Reykjavik. Runt kl. 13:30 hämtar vår transferbuss upp dig på hotellet och kör dig till flygplatsen. Flyget till New York avgår sedan vid 17-tiden.
Ankomst i New York. Du kommer att mötas på flygplatsen av din lokala guide. Transfer till hotellet. På vägen kommer du få en kort panorama rundtur av staden för att bekanta dig med "Big Apple." Incheckning på hotellet. Middag på egen hand. Övernattning i New York.(Frukost)

Dag 4: New York
Vi börjar med en rundtur på Manhattan. Första stoppet blir Times Square och dess enorma, reklamskyltar. Vi går sedan ner 5th Avenue för att se Saint Patricks Cathedral, Rockefeller Center och Flatiron Building. Nästa stopp blir ett besök i Grand Central Station, som täcker 48 tunnland, (19 ha) stationen har 44 plattformar, fler än någon annan tågstation i världen. Lunch på egen hand. Nästa, besök blir Bryant Park. På eftermiddagen beger vi oss till Empire State Building för att beundra utsikten över staden från 86: e våningen där är deras observationsplan. Strålkastare belyser toppen av byggnaden på natten i färger enligt olika händelser som äger rum i New York. Middag på egen hand och övernattning i New York. (Frukost)

Dag 5: New York
Idag besöker vi platser såsom Frihetsgudinnan och Ellis Island där mer än 12 miljoner invandrare passerade genom. Härnäst kommer du att tas på en rundvandring i Wall Street och finansdistriktet med ett fotostopp vid Merrill Lynch Bull och Trinity Church. Lunch på egen hand. Vi fortsätter dagen med en promenad på High Line, i hjärtat av Meatpacking distriktet. High Line var en övergiven järnvägsspår redo för rivning. Nu omvandlat till en miljöanpassad offentlig park. Denna erbjuder magnifik utsikt och är en lugn oas med utsikt över trafiken, vilket är ganska sällsynt i New York. Vidare till Greenwich Village med dess trädkantade gator, Soho, Little Italy och Chinatown. Eftermiddag och middag på egen hand. Övernattning i New York. (Frukost)

Dag 6: New York - Mystic (220km - 2h50)
Avresa till Hyannis Port, en fritidsort med båthamn och med den näst största kommersiella fiskehamnen på Cape Cod. Lunch på egen hand. Besök på John F Kennedy Museum. Vi fortsätter till Cape Cod National Seashore, på vägen dit kommer du att passera pittoreska mossar där tranbär växer, salta våtmarker, och sanddyner. Framme kan du utforska affärer och restauranger i Provincetown. Vid slutet av dagen, åker vi tillbaka till Cape Cod och Hyannis för middag på egen hand och övernattning i Hyannis. (Frukost)

Dag 7: Hyannis - Boston
På vägen till Boston gör vi ett stopp i Plymouth. Vi ser den historiska Mayflower II och Plantation. Vi lär oss mer om färden på Mayflower år 1620, samt farorna med resor till sjöss. Utforska de trånga utrymmena för fartygets passagerare. Lunch på egen hand. Vi fortsätter till Boston. Vid ankomsten hit åker vi till Prudentialbyggnaden i hjärtat av Bostons Back Bay för att njuta av panoramautsikt över denna historiska stad från Skywalk Observatory, som ligger på 50: e våningen. Bekanta dig med alla Boston stadsdelar från 228 meter upp i luften. Skywalk Observatory är Bostons enda utsiktspunkt som är öppen för allmänheten och har 360 graders utsikt över Boston. Middag på egen hand och övernattning i Boston. (Frukost)

Dag 8: Boston / hemresa
Guidad tur i Boston, den främsta staden New England, som erbjuder typisk brittiska och koloniala platser. Upptäck den historiska delen av Boston med sin äldsta park: Boston Common. Promenad längs Freedom Trail. Detta vandring ger dig möjlighet att upptäcka sexton historiska platser i Boston, varav de flesta går tillbaka till koloniala Boston och amerikanska revolutionen. Viktigast är Boston Common, Beacon Hill, Massachusetts State House, och Kings Chapel. Lunch på egen hand. Fri tid tills transfer till flygplatsen. (Frukost)
 
Dag 9: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.