Njutbara New York

Unga par tar foto på Times Square i New York, USA

Städernas stad, The Big Apple, ja, kärt barn har många namn sägs det och New York är verkligen älskad. Många återvänder ofta för att det alltid finns nya saker att uppleva. Här är hela världen samlad i en enda stad, brusande, omtumlande, härlig, överväldigande, omskriven, iscensatt, ja, egentligen bara helt fantastisk. På en resa till New York finns något för alla, gammal som ung, kulturell eller nöjesinriktad, mat- eller konstintresse. Valet är ditt. Den pulserande staden som aldrig sover bjuder på mängder av upplevelser och intryck och för den som tycker om att shoppa finns otaliga outlets och intressanta butiker. Vår resa innehåller de stora sevärdheterna och du får också tid till egna äventyr och shopping.

Dag 1: Resa till USA
Flyg till New York med ankomst på eftermiddagen lokal tid samma dag. New York är USA:s folkrikaste stad och består av fem stadsdelar av vilka Manhattan är den mest kända, de fyra andra är Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. Transfer till vårt hotell på Manhattan. Övernattning i New York. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Stadsrundtur med buss
Efter frukost börjar vi vårt äventyr i det fantastiska New York. Vi inleder med ett besök vid Ground Zero eller som det numera heter Nine Eleven Memorial Park för att minnas den 11 september 2001. Under en promenad i China Town känns det nästan som att vara i Peking. Staden New York är en smältdegel av kulturer och nationaliteter. Vi fortsätter genom Little Italy till Wall Street där Federal Hall National Memorial, New York-börsen, Trinity Church och The old Bank of Manhattan ligger. I Greenwich Village ser vi en levande del av staden där musiker, författare och bohemer satt sin prägel och i SOHO förundras man av de exklusiva shoppingkvarteren. Vi passerar FN-byggnaden innan vi tar en promenad i Central Park som är landets mest besökta park. Övernattning i New York.

Dag 3: Stadsrundtur till fots
I dag väntar oss en rundtur till fots till Times Square som ibland kallas ”universums centrum” eller ”världens vägkorsning”. Här trängs teatrar och nöjesindustrin, nattetid lyses hela området upp av tusentals neonskyltar. Det är dessutom ett av världens mest trafikerade övergångsställe. Vi går sedan vidare till Rockefeller Center och Empire State Building där vi åker upp till huvudplattformen för att njuta av utsikten över staden. Övernattning i New York.

Dag 4: Liberty Island & Frihetsgudinnan
Ingen resa till New York är komplett utan att ha sett frihetsgudinnan och Ellis Island. Vi gör en båttur från Manhattan till Liberty Island och Ellis Island. Vi går i land på Ellis Island för att lära oss mer om de miljoner av immigranter som steg iland här mellan 1892 och 1954. Det är spännande att se Manhattans silhuett från öarna och få ett nytt perspektiv på stadens skyskrapor. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och shopping. Övernattning i New York.

Dag 5: Egna äventyr
Hela dagen är fri till egna stövtåg och äventyr. I New York finns något för alla intressen. Det är härligt att bara strosa omkring och låta sig uppslukas av atmosfären. Här finns några av världens bästa museum för den konstintresserade som Guggenheims museum, Museum of Modern Art eller Metropolitan Museum of Art. Men om du hellre vill fördjupa dig i sport, sjöfart, kinesisk historia, rymdfärjor, design eller judisk kultur? Lugn, det finns ett museum också för dig! Den kanske bästa platsen att vila trötta fötter och underhållas av spektakulära människor är Manhattans lunga, Central Park, med sin 3 kvadratkilometer stora yta. Shopping är också ett populärt nöje i ”The Big Apple”. Du kan fynda allt från exklusiva märkesvaror på 5th Avenue eller i varuhuset Macys, till billiga klockor, väskor och smycken på Canal Street. Eller varför inte besöka en av de många teatrar som ligger vid Times Square? Om du mot förmodan skulle tröttna på Manhattan kan du kliva på tunnelbanan till Brooklyn för att besöka området DUMBO som står för Down under the Manhattan bridge overpass. Här finns fullt av små affärer och mysiga caféer och utsikten över Manhattan är perfekt! Övernattning i New York.

Dag 6: Hemresa från New York 
Förmiddagen är fri till egna strövtåg. På eftermiddagen tar vi farväl av New York och reser till flygplatsen. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 7: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.