Vänliga Vietnam

Mamma och barn i hue, Vietnam

Vår innehållsrika resa börjar i huvudstaden Hanoi med sitt människovimmel, breda boulevarder, charmiga smågator och gytter av gränder i Gamla stan – en gammal hantverks- och handelsstadsdel med anor från 1200-talet som alltjämt sjuder av kommers. I centrala Vietnam besöker vi den gamla kejsarstaden Hue och den charmiga kuststaden Hoi An. I de södra delarna av landet upplever vi metropolen Saigon och gör en utflykt till Mekongdeltat. Vi reser med buss, flyg och båt och får uppleva den kulturella och geografiska mångfald som Vietnam utgör. Innan återresan till Sverige får vi njuta av sol och bad i Mui Ne där vi bor 3 nätter.

Dag 1: Flyg till Hanoi
Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Hanoi
Ankomst till Vietnams huvudstad Hanoi. Transfer till hotellet. Resten av eftermiddagen är sedan fri och på kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Hanoi. (Middag)
 
Dag 3: Hanoi
Efter frukost åker vi till Ba Dinh-torget där Ho Chi Minh lät utropa nationell självständighet för Vietnam 1945. Här besöker vi först Ho Chi Minhs mausoleum där Vietnams landsfader ligger på lit de parade och besöker därefter det pålhus där Ho Chi Minh bodde fram till sin död 1969. Vi ser även den närliggande buddhistiska Enpelarpagoden, en av de främsta symbolerna för Hanoi. Vi besöker därefter Konfuciustemplet Van Mieu (Litteraturens tempel) med anor från tidigt 1000-tal. Därefter åker vi cykeltaxi genom vindlande gränder i Gamla stan vid Hoan Kiem-sjön i centrala Hanoi och ser en mua roi nuoc-föreställning – en slags dockteater där trädockor, på en scen av vatten, skickligt manövreras av dolda dockmästare i kulisserna. Övernattning i Hanoi. (Frukost och lunch)
 
Dag 4: Hanoi – Halongbukten
Efter frukost beger vi oss till Halong-bukten. Ombord på utflyktsbåten äter vi lunch (fisk och skaldjur) omgivna av Halongbuktens fantastiska övärld. Arkipelagen finns upptagen på Unescos världsarvslista och består av sockertoppsformade och djungelbeklädda småöar varav många har djupa men väl dolda grottor. Vi gör strandhugg vid en av öarna för att besöka en av de större grottorna. Övernattning på båten. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 5: Halong – Hue 
Under förmiddagen fortsätter vår tur i Halongbukten. Under eftermiddagen återvänder vi till Hanoi för inrikesflyg till den gamla kejsarstaden Hue. Övernattning i Hue. (Frukost och lunch.)
 
Dag 6: Hue    
På förmiddagen åker vi flodbåt längs Parfymfloden och besöker Thien mu-pagoden (ett av Vietnams viktigaste buddhistkloster) och något av de många palatslika kejserliga gravmonument som ligger längst floden. Efter lunch besöker vi Hues citadell och Förbjudna staden. Under den sena eftermiddagen gör tar vi en tur till Dong Ba-marknaden. Övernattning i Hue. (Frukost och lunch)
 
Dag 7: Hue – Da Nang – Hoi An
Efter frukost åker vi till Hoi An. Under bussfärden stannar vi till vid Hai Van-passet där vi får en vacker utsikt över Sydkinesiska havet. Vid passet finns fortfarande några bunkrar som står kvar sedan Vietnamkriget. Efter lunch besöker vi det lilla men intressanta Chammuseet med sin unika utställning av skulpturer från det hinduiska Champa-riket som en gång i tiden låg i vad som numera utgör centrala Vietnam. Vi stannar även till vid Marmorbergen och besöker där en buddhistisk helgedom inrymd inuti en grotta. Övernattning i Hoi An. (Frukost och lunch.)
 
Dag 8: Hoi An
Kuststaden Hoi An har en lång historia och var en gång i tiden en av Vietnams viktigaste handelsstäder dit framförallt köpmän från Kina, men även mer långväga handelsmän från till exempel Japan och Europa, sökte sig för att bedriva internationell handel. Många utlänningar, framförallt kineser, kom att bosätta sig i staden. Detta har lämnat spår efter sig i den lokala arkitekturen som oftast går i sydkinesisk stil eller är en kombination av inhemska och utländska element. Hoi An med sitt rika kulturarv och bilfria stadskärna är en av de mest behagliga och fridfulla städerna i Vietnam. Staden finns också upptaget på Unescos världsarvslista. Man tar sig runt lätt på egen hand i Hoi An och det finns många historiskt intressanta och vackra platser att besöka. Dessutom bjuder staden på utmärkta shoppingtillfällen. Stranden strax utanför staden är också fin. Övernattning i Hoi An. (Frukost.)
 
Dag 9: Mui Ne
Transfer till flygplatsen i Da Nang och flyg till Ho Chi Minh-staden. Transfer to Mui Ne. Overnight in Mui Ne. (Frukost)
 
Dag 10-11: Mui Ne

Dagen till strandliv och egna strövtåg. Övernattning i Mui Ne. (Frukost.)
 
Dag 12: Mu Nei – Ho Chi Minh-staden
Under eftermiddagen transfer till Ho Chi Minh City. Overnight in Ho Chi Minh City. (Frukost)

Dag 13: Mekongadeltat
Efter frukost åker vi till Ben Tre-provinsen 85 km från Saigon för att ta en båttur i Mekong-deltat. Området är känt för sina kokosnötsodlingar och vi besöker bland annat en kokosnötgodistillverkare på en av öarna i floddeltat. Ben Tre drabbades hårt under Vietnamkriget men är numera ett populärt utflyktsmål. Övernattning i Ho Chi Minh-staden. (Frukost och lunch.)
 
Dag 14: Cu Chi & Ho Chi Minh-staden
Efter frukost åker vi på en dagsutflykt till Cu Chi tunnlarna 60 kilometer nordväst om Saigon. Tunnelsystemet låg inom amerikanska 25. Infanteridivisionens område och nådde i princip alla byar i distriktet. Tunnlarna gjorde det möjligt för den sydvietnamesiska gerillan och Nordvietnams armé att dyka upp där fienden minst anade det. Vi blir bland annat förevisade hur gerillans olika fällor var konstruerade av personal från Vietnams militär. Här finns även möjlighet att besöka någon av de säkra tunnlarna som anpassade efter nutidens turister. Tillbaka i Saigon åker vi på en stadsrundtur och får se några av stadens arkitektoniska sevärdheter som Krigsminnesmuseet, Notre Damekatedralen och Huvudpostkontoret. Gemensam avskedsmiddag på kvällen. Övernattning i Ho Chi Minh staden. (Frukost, lunch och middag)
                    
Dag 15: Ho Chi Minh-staden (Saigon)
Dagen till egna äventyr i Saigon. Fråga gärna er färdledare om tips på museer, sevärdheter och shoppingstråk. Under den sena eftermiddagen åker vi till flygplatsen för hemresa. (Frukost)

Dag 16: Ankomst till påstigningsorten
Måltider ingår ombord på långflygningen.
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2024-02-06 Stockholm 32 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss
2024-02-06 Göteborg 34 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss
2024-02-06 Köpenhamn 34 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss
2024-02-06 Oslo 34 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss
2024-11-04 Stockholm 32 800
Emirates Öppet Boka här
2024-11-04 Göteborg 34 800
Emirates Öppet Boka här
2024-11-04 Köpenhamn 34 800
Emirates Öppet Boka här
2024-11-04 Oslo 34 800
Emirates Öppet Boka här

* Mindre grupper 15 - 24 personer
Priset är baserat på  kostnader och valutakurser 2023-10-09. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Hanoi
Hemresa från Saigon
Inrikesflyg
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider och utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider (ej för dagár 9-12)
Svensktalande reseledare (ej för dagar 9-12)

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 7 500 kr
Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
Reseförsäkring 730 kr

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 55 totalt per person

Preliminära flygtider med Emirates:
Stockholm - Dubai 14:30 - 00:10 (6.40 timmar)
Köpenhamn - Dubai 14:20 - 23:45 (6.20 timmar)

Dubai - Hanoi 03:40 - 12:40 nästa dag (6.45 timmar)
Saigon - Dubai 23:55 - 04:25 (7.15 timmar)

Dubai - Stockholm 08:20 - 12:40 (7.00 timmar)
Dubai - Köpenhamn 08:30 - 12:30 (6.55 timmar)

<p>Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard</p> <p>Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p>