Machu Picchu - Titicacasjön

Machu Picchu , Peru

På vår resa ”Machu Picchu och Titicacasjön” får du uppleva några av Perus bästa sevärdheter. Vi börjar och avslutar i huvudstaden Lima där vi bl.a. besöker stadens historiska stadskärna som står på UNESCOs världsarvslista. Sedan ger vi oss i väg till den gamla och vackra inkahuvudstaden Cusco som ligger i natursköna omgivningar i Anderna, innan vi hänförs av häpnadsväckande vyer i Inkas heliga dal, den bördiga dalen precis utanför Cusco. Dalen var mycket viktig under inkaperioden och här ligger småbyar utspridda som odlar dignande mängder frukt och grönsaker. Några av Perus mest spännande sevärdheter finns i dalen; Pisacruinerna, den färggranna Pisacmarknaden, cirkelodlingsterrasserna i Moray, saltbassängerna i Maras och de imponerande inkaruinerna i Ollantaytambo. Vår resa i Peru inkluderar givetvis ett besök till det fascinerande Machu Picchu, numera ett av världens sju nya underverk och vi tar oss med tog och buss bekvämt ända fram till porten av ruinstaden. Vid Titicacasjöns stränder stannar vi till i Puno och gör en spännande utflykt till bl.a. Uros-öarna, de flytande konstgjorda vassöarna där vi möter Uros-indianerna och får ta del av deras vardag. Resan är späckad med intryck, färger, god mat och vänliga människor. Följ med på en av våra mest omtyckta resor i detta magiska land.

Dag 1: Resa till Peru
Flyg till Lima. Efter ankomst transfer från flygplatsen till hotellet där vi checkar in. Övernattning i Lima. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Lima
Förmiddagen bjuder på en stadsrundtur i Perus huvudstad. Vi besöker både det koloniala och det moderna Lima. Innan lunch hinner vi med ett besök i San Fransiscoklostret och här tittar vi närmare på de berömda katakomberna som ligger under klostret. Efter lunch blir det rundvisning på Limas arkeologiska museum som räknas till ett av de bästa i världen. Övernattning i Lima.

Dag 3: Lima - Cuzco
På morgonen tar vi flyg till Cuzco, inkafolkets gamla huvudstad. Staden var också kulturellt och religiöst centrum för inkariket. Efter ankomst till Cuzco beger vi oss ut på en stadsrundtur och besöker den imponerande katedralen och Solens tempel, det viktigaste templet under inkatiden. Strax utanför Cuzco ser vi den väldiga Sacsayhuaman-fästningen. Övernattning i Cuzco.

Dag 4: Cuzco - Inkas heliga dal
Vi börjar tidigt på morgonen och åker längs Vilcanota-floden genom vackra små samhällen. Under eftermiddagen besöker vi inkastaden Ollantaytambo vars fästning omfamnar staden med dess torg och tempel. Här finns många olika typer av inkaarkitektur och gatorna och vattenkanalerna är kvar från inkatiden. Övernattning i Inkas heliga dal. 

Dag 5: Inkas heliga dag – Machu Picchu - Cuzco
Dagen bjuder på en av höjdpunkterna på resan, nämligen Machu Picchu! Vi börjar med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes, byn vid foten av Machu Picchu. Med buss tar vi oss härifrån ända fram till porten till denna mytomspunna och fascinerande stad som ligger nordväst om Cuzco, dramatiskt belägen uppe på en bergsomgärdad topp. Idag är den en av de mest spektakulära sevärdheterna i Sydamerika och tillika en av de sju nya underverken. Staden står på UNESCO:s världsarvslista. Övernattning i Cuzco.

Dag 6: Cuzco – Puno/Titicacasjön
På morgonen tar vi en expressbuss mot Puno vid Titicacasjön. Övernattning i Puno.

Dag 7: Puno/Titicacasjön
Vi börjar dagen med en utflykt till vackra Taquile, som är en ö i Titicacasjön. Den lokala befolkningen är känd för sina fina handvävda textilier och kläder. På vägen till Taquile gör vi även ett besök till Uros flytande öar, som är konstgjorda vass-öar. Här lär vi oss mer om hur vardagslivet för Uros-indianerna fungerar på dessa speciella öar. Övernattning i Puno.

Dag 8: Puno/Titicacasjön - Lima
Transfer till flygplatsen på för- eller eftermiddagen och flyg tillbaka till Lima. Buss från flygplatsen till vårt hotell i Lima. På kvällen samlas vi till en avskedsmiddag. Övernattning i Lima.

Dag 9: Hemresa från Lima
Dagen ledig till att göra egna utflykter eller inköp. På kvällen transfer till flygplatsen och flyg till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 10: Hemkomst 
Ankomst till påstigningsorten.


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYBOLAG PLATSER BOKNING
2018-02-12 2018-02-21 Stockholm 29 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-02-12 2018-02-21 Göteborg 29 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-02-12 2018-02-21 Köpenhamn 29 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-02-12 2018-02-21 Oslo 31 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-12 2018-11-21 Stockholm 29 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-12 2018-11-21 Göteborg 29 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-12 2018-11-21 Köpenhamn 29 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-12 2018-11-21 Oslo 31 900 KLM/Air France Öppet Boka här

Priserna är baserade på nu (11/2-2017) kända kostnader och valutakurser. Vi reserverar oss för ändringar av dessa. Vi reserverar oss också för omkastningar i programmet.

Öppet: Det finns platser kvar att boka.
Stängt: Det är för sent att boka.
Fullbokad: Resan är fullbokad.
På förfrågan: Det går av någon anledning inte att boka, men om du är intresserad kan vi sätta dig på väntelista.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima t/r
Inrikesflyg i Peru
Flygskatter och bränsletillägg med 4 473 kr
Hotell med frukost
Helpension med måltidsdryck (ej lunch dag 8 och lunch/middag dag 9)
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 3 000 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 490 kr

I Priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 30 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Hotellinformation:
Lima:
El Carmel Hotel Lima

Cusco:
Casa Andina Korikancha

Inkas heliga dal:
La Casona de Yucay

Puno/Titicacasjön:
Eco Inn Puno

 

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.

Björn var kanon. Mycket trevlig och bra som reseledare.

Eva Raiend Gustavsson, Norrköping

Reseledaren - mycket kompetent och påläst. Lagt ner veckor av research vilket imponerar men är lysande för oss resenärer. Inledde varje dag med någon rolig historia som knöts till det vi gjort eller skulle göra. Dessutom något ordspråk från Inka-folket. LYSANDE! Ni har hittat jättebra hotell!

Per Eklöf, Falun

Vilken resa...vi är mer än nöjda! Ingela som reseledare hoppas vi att ni är rädda om. Hon blev en vän för livet med hela gruppen. Hennes lilla morgonsamling med ett "inka-ord" på vägen glömmer vi aldrig o hennes omsorg om oss alla. Vi tycker att resans pris är helt otroligt med allt som ingick. Ev, ev ...skulle en hel eller halv dags "frihet" vara på sin plats dagen efter Machu Picchu bara för att få strosa och smälta denna enorma upplevelse. Vår guide Pasqual var helt toppen på Machu Picchu..

Inger och Sven-Åke Eriksson, Sundborn

Vi var en yderst homogen gruppe. Alle kunne tale med hinanden. Det er den beste gruppe jeg har rejst med og lad mig pointere at Ingela bare er fantastisk.

Mette Lutzen Geldermann, Ribe, Danmark

Det är svårt att hitta en mer påläst guide som har lagt ner en så massa energi på att förmedla intressant information. Varje morgon i bussen har hon morgonsamling med tänkvärda ordspråk jämte lite roliga historier. Alla som rest med Ingela är jättenöjda.

Arne Andersen o Gunilla Ekeroth, Lerum

Vilken fantastisk guide Ingela är. Bjuder på sig själv. Positiv, rolig, hjälpsam och oerhört kunnig.

Anke Nielsen, Lerum

Detta var våran första tema-resa, alltid åkt charter förut. Framtiden får utvisa vart vi åker nästa gång. Jättehärlig egen guide. Var vår bästa resa hittills. Ta väl hand om Gladys, hon är en klippa.

Bo-Jörgen o Ann Lundholm, Angered

Ingela var en utmärkt reseledare. Mycket uppskattad - perfekt.

Berit o Bertil Westerlind, Göteborg

Ett stort tack till Göran Sändare som var en mycket kunnig och trevlig reseledare.

Mats o Britta Pettersson, Västra Frölunda

Extra plus till Göran Sändare. Kunnig, positiv, trevlig, sympatisk.

Anita o Johnny Hjalmarsson, Herrljunga