Från Hiroshima till Tokyo

Miyajima, Hiroshima, Japan flytande helgedom

Besökare till Japan är förvånade över att detta relativt lilla asiatiska land, som är ett av världens mest avancerade industriländer, också har en rik och fascinerande historia. Under denna 11 dagars rundresa besöker vi de flesta av landets viktiga sevärdheter. I Hiroshima besöker vi Hiroshima Peace Memorial Park, där vi kan se Atom Bomb Dome, ruinerna av en administrativ byggnad som låg i centrum av explosionen. I Kyoto, Japans viktigaste kulturcenter, bevittnar vi välbevarade historiska reliker. Vi promenerar längs vattnet i det livliga nöjesdistriktet Dotonbori i Osaka. Vi njuter av en stadsrundtur i Tokyo som tar oss med till dess bästa trädgårdar, tempel, shoppingområden. Välkommen med på denna resa från Hiroshima till Tokyo.

Day 1: Avresa till Hiroshima (Japan)
Vi flyger till Hiroshima
 
Day 2: Hiroshima
Vi ankommer till Hiroshima och transfer till hotellet. Resten av dagen fri tid. Övernattning i Hiroshima. (Middag)

Day 3: Hiroshima
Hiroshima blev känt över hela världen, då staden förstördes av atombomben 1945. Idag är Hiroshima den viktigaste staden i Chugoku-regionen med mer än miljoner invånare. På morgonen besöker vi Hiroshimas fredsminnespark, och här var stadens politiska och kommersiella hjärta. Det vare därför, som det valdes ut som pilotens mål för atombombningen. I parken ser vi A-Bomb Dome, en av de få byggnader som stod kvar efter bombningen. Vi har också tid att besöka Peace Memorial Museum, som berättar Hiroshimas historia och om atombombens tillkomst. På eftermiddagen kommer vi till Miyajima, en liten ö, som är känd för sin gigantiska torii-port. Det är en romantisk och historisk ö där Itsukushima templet, ett världsarv, ligger. Övernattning i Hiroshima. (Frukost och lunch)

Day 4: Hiroshima – Osaka
Vi tar Shinkansen till Osaka, Japans näst största stad efter Tokyo. Efter ankomsten till Osaka besöker vi Osaka slott, som byggdes mellan 1583 och 1585 av krigsherren Toyotomi Hideyoshi som styrde över Japan vid den tiden. Dagens Osaka slott är idag en populär turistattraktion och ett slående historiskt landmärke. Vi fortsätter vår resa till Dotonbori, ett nöjesområde i Osaka, känt för sina glänsande neonljus, extravaganta skyltar och det enorma utbudet av restauranger och barer. Övernattning i Osaka. (Frukost)

Day 5: Osaka-Nara-Kyoto
Vi tar buss till Nara, Japans första huvudstad och här besöker vi Todaiji, ett av Japans mest berömda och historiskt betydelsefulla tempel. Därefter åker vi till Kyoto, som fungerat som Japans huvudstad från 794 till 1868. Vi besöker Nijojo, ett slott, byggt 1603 som bostad för Tokugawa Ieyasu, den första shogunen under Edo-perioden (1603-1867). Vi fortsätter till Fushimi Inari Taisha, känd för sina tusentals vermilion torii-portar, som sträcker sig längs stigar bakom dess huvudbyggnader. Övernattning i Kyoto. (Frukost)

Day 6:  Kyoto
Idag besöker vi först Ryoanji, en av Kyotos mest kända attraktioner. Ryoanjis popularitet har växt allt mer och mer, särskilt efter 1975 när drottning Elizabeth II besökte Ryoanji. Med den växande populariteten för zen (en brosch av buddhismen) utsågs templet till UNESCO:s världsarvslista 1994. Från Ryoanji kommer vi till Arashiyama, ett trevligt distrikt i den västra utkanten av Kyoto, som var en populär destination för bättre bemedlade förr i tiden. Efter att ha vandrat genom Bamboo Groves och gjort ett kort stopp vid Tenryuji-templet anländer vi till Togetsukyo Bridge, träbron som sträcker sig över Katsura-floden framför Arashiyama-berget, med fantastisk utsikt. På eftermiddagen fortsätter vi vår resa till Kiyomizudera (det rena vattnets tempel), ett av de mest berömda templen i Japan. Kiyomizudera är bäst känt för sitt trädäck som ger besökarna en fin utsikt över körsbärs- och lönnträd samt på avstånd själva staden Kyoto. Därefter kommer vi till Gion, Kyotos mest kända geishadistrikt. Övernattning i Kyoto. (Frukost)
 
Day 7: Kyoto – Tokyo
Efter frukosten tar vi Shinkansen till Tokyo, Japans huvudstad. Efter ankomsten till Tokyo kommer vi att stanna vid kejsarpalatset (utanför). Det nuvarande kejsarpalatset ligger på den tidigare platsen för Edo-slottet, som brukade vara säte för Tokugawa-shogun som styrde Japan från 1603 till 1867. 1868 försvann shogunatet och landets huvudstad och kejserliga residens flyttades från Kyoto till Tokyo. Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 8: Asakusa, Meiji jingu, Harajuku och Shibuya
Under dag 8 och 9 promenerar vi och färdas med Tokyos utmärkta kollektiva färdmedel och får därmed en inblick i Tokyobornas vardag     
 
Efter frukost beger vi oss till distriktet Asakusa och templet Sensoji, Tokyos kanske mest berömda buddhisttempel. I det gamla Japan växte det fram marknadsplatser i anslutning till större tempel eftersom besökande pilgrimer gärna ville pröva lokala delikatesser och köpa med sig någonting hem till nära och kära. Än idag finner man vid många av de större templen i Japan en livlig kommers. Vi besöker därefter Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). I Japan förknippas Kejsar Meiji med den moderniseringsprocess som inleddes under den senare hälften av 1800-talet. Vi beger oss därefter till det närliggande distriktet Harajuku som blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och åker sedan  till distriktet Shibuya som bland annat är känt för sitt enorma övergångställe framför stationsbyggnaden. När det blir grönt fylls övergångsstället av strömmar av korsande människomassor från alla riktningar. Övernattning i Tokyo. (Frukost och lunch.)
 
Dag 9: Akihabara, Ueno och Shinjuku
Vi beger oss till elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku. En otaku är en person som hyser ett extremt intresse för till exempel manga (tecknade japanska serier), anime (animerad film) eller datorspel. Vi promenerar härifrån till stadsdelen Ueno längs marknadsgatan Ameyoko dori som erbjuder allt från kläder till torkad fisk. Efter lunch i Ueno finns tid att upptäcka stadsdelen på egen hand. Efter att vi möts igen åker vi  till Shinjuku. Här besöker vi Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building). Från skyskrapan får man en storslagen vy över megametropolen Tokyo. Vi går på en stadsvandring i Shinjuku och passerar en av världens mest trafikerade stationer – Shinjuku stationen. Varje dag passerar mer än 3,5 miljoner människor det här trafiknavet. Under rusningstid kan man se en aldrig sinande ström av pendlare på väg till eller ifrån arbetet. Shinjuku med sina höga byggnader, enorma TV-skärmar och neonskyltar är en fantastisk syn! Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 10: Tokyo
Hela dagen till egna strövtåg. Fråga gärna reseledaren om utflykts- eller shoppingtips. På kvällen transfer till flygplatsen och flyg till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på. (Frukost)

Day 11: Hemkomst till Sverige
Vi återkommer till Sverige vid lunchtid.

Vänligen kontakta Phoenix Travel för mer information om resan.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512